Batch #25: Fjerde mjød

Foto av unsplash-logo Cristina Marin

Jeg fikk tak i 3kg mer honning denne gangen, slik at jeg kunne sette to batcher! Denne honningen er også litt annerledes, fordi den allerede har begynt å kjære. Så på grunn av det så ble den levert frossen, og jeg holdt den frossen inntil døgnet før jeg skulle bruke den. Personlig så den ikke noe annerledes enn vanlig honning, men syns den kanskje være mer rennende når jeg skulle overføre den til kjelen. Blir spennende å se om jeg ser og smaker noe forskjell på denne batchen og den forrige.

For å gjøre det enklere å sammenligne med de to første batchene mine valgte jeg en pakke Mangrove Jack’s Mead Yeast M05.

Satt 13.06.2023
Vann 2.8l
Honning 3kg
Temperatur 35
Must 5l
OG 1.180
FG 1.120
ABV 7,5%
Flasket 26.08.2023

bryggenotater

Gikk for så lik oppskrift som mulig, men endte opp med å tilsette litt mindre vann. Jeg antar dette er fordi jeg sikkert fikk litt mer enn 3kg honning. Tok ikke bryet med å veie de selv, da alt lå i små syltetøyglass.

Nå står de begge å gjærer i kjelleren som bare det!

16.07.23 ble gjæren drept.

07.08.23 ble 4l fordelt på 2l glasskrukker og tilsatt 2dl blåbær i den ene, og 1,5dl rips i den andre. Brukte sirup som jeg hadde lagd med å blande bær og sukker (1:1) i et eget glass. Ble også 0,5l til overs som jeg helte over i en flaske.

smaksrapport

TBD